Η ιστορία της Σοκολάτας

Το κακαόδεντρο χρονολογείται περίπου από το 1.000 π.χ. Η γεωγραφική του προέλευση είναι η Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, όπου υπάρχουν ευρήματα για την ύπαρξη του.

Οι Maya’s ήταν οι πρώτοι που ανέπτυξαν και καλλιέργησαν του λοβούς του κακάο, όπου και τους κήρυξαν ως σύμβολο νομίσματος, το οποίο τους βοήθησε να το εμπορευτούν και να αποκτήσουν μεγάλο πλούτο.

Το κακάο στην Ευρώπη

Μεταξύ του 1550 και 1600 έρχεται το πρώτο φορτίο κακάο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία από τον κατακτητή Hernan Cortés.

Το κακαόδεντρο και οι καρποί του κακάο

Το κακαόδεντρο είναι από τα πιο ευαίσθητα δέντρα που ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά κλίματα βόρεια και νότια του Ισημερινού.

Σε αυτές τις περιοχές τα κακαόδεντρα έχουν ύψος περίπου 8-10 μέτρα και λεπτούς κορμούς.

Μεγαλώνοντας κάτω από την σκιά πολύ υψηλότερων δέντρων («μητέρες) προστατεύονται από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Οι καρποί του κακαόδεντρου είναι σαν ένα πεπόνι όπου μέσα του είναι οι λοβοί του κακάο.

Οι ποικιλίες του Κακάο

Στα τέλη του 18ου αιώνα είχαν καταγραφεί δύο ποικιλίες κακάο: Η Criollo και Forastero. Αρχές του 19ου αιώνα καταγράφεται και μία τρίτη ποικιλία η Trinitario.

null

Ποικιλία Criollo

H Criollo είναι η σπανιότερη ποικιλία κακάο, μοναδικής ποιότητας με έντονο άρωμα και το όνομα της δόθηκε από τους αποίκους της Βενεζουέλας.

Αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% της παγκόσμιας παραγωγής και απειλείται με εξαφάνιση γιατί είναι ευαίσθητη και φιλάσθενη ποικιλία κακάο.

null

Ποικιλία Forestero

Η Forestero αντιπροσωπεύει το 80% της παγκόσμιας παραγωγής και είναι ένα κοινό κακάο. Η πιο αρωματική foresterο είναι η national και καλλιεργείται στο Εκουαδόρ.
null

Ποικιλία Trinitario

Το Trinitario είναι υβρίδιο μεταξύ του Forestero και του Criollo. Το trinitario αντιπροσωπεύει το 15% της παγκόσμιας παραγωγής. Το συγκεκριμένο υβρίδιο είναι λιγότερο ευαίσθητο από το Criollo και πιο αρωματικό από το Forestero.

Έχει χαρακτηριστικά και από τα δυο κακάο και οι χώρες παραγωγής του είναι η Βενεζουέλα, το Μεξικό, η Κολομβία και η Κεντρική Αμερική.

Πως ξεχωρίζει το κακάο καλής ποιότητας;

Διαθέτει έντονο άρωμα, πρωτότυπα χαρακτηριστικά, λεπτή γεύση κακάο και άρωμα φρούτων ή λουλουδιών

Ποιες χώρες παράγουν το καλύτερο κακάο;

Βενεζουέλα, Κόστα Ρίκα, Ισημερινός, Ινδονησία, Τζαμάικα, Μαδαγασκάρη, Σρι Λάνκα, Παναμάς και Νέα Γουινέα αποτελούν τις πιο αναγνωρισμένες χώρες προέλευσης κακάο παγκοσμίως

Real Chocolate Drink

Ροφήματα σοκολάτας με πραγματική σοκολάτα – μπάρα που τρίβεται στο πιστοποιημένο πρότυπο εργαστήριο παραγωγής και δημιουργούνται οι συνταγές του Real Chocolate Drink.

Χωρίς άμυλο, χωρίς πρόσθετα Ε, χωρίς αρώματα, χωρίς αλάτι και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Real Origin Colombian Drink

Από τις πιο σπάνιες και περιζήτητες ποικιλίες κακάο στον κόσμο, «criolo» και «trinitario», οι οποίες καλλιεργούνται στην Κεντρική Αμερική και στην Κολομβία.

Αρώματα από φρούτα και λουλούδια με υπέροχες νότες από καρπούς είναι τα χαρακτηριστικά στη γεύση αυτής της σοκολάτας που κάνουν ιδιαίτερο και ξεχωριστό το άρωμά της σε σχέση με τις άλλες.

Έχει ανοιχτόχρωμη απόχρωση λόγο της natural προέλευσής της.

Real Origin Ivory Coast Chocolate

Η πιο εκλεπτυσμένη ποικιλία ivory coast σοκολάτας επιλεγμένης προέλευσης από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Φίνο άρωμα με πλούσια γεύση και γλυκόπικρο τελείωμα σκούρας σοκολάτας.

Σπάνια συνταγή αυθεντικής παχύρευστης dark σοκολάτας.